Staat er een citytrip op de planning? Ga je een leuk dagje uit? Of heb je gewoon een fijne tas nodig voor school of werk? Een rugzak is een super handige tas die zó vaak van pas komt, dat er eigenlijk niemand is waarbij een rugzak in zijn/haar garderobe mag ontbreken!

Comfortabel en praktisch

Of je nou voor een wat kleinere rugzak of juist een grote tas gaat, voor rugzakken geldt over het algemeen dat ze enorm veel opbergruimte bieden. Ook wanneer een rugtas misschien van buiten wat klein oogt, zal je je nog wel eens kunnen verbazen over de opbergruimte die de tas biedt. Veel rugzakken hebben een ‘standaard’ indeling, vaak vind je aan de voorkant van de tas een klein voorvak en het hoofdcompartiment is één groot vak, al dan niet met een gewatteerd ‘apart’ laptopvak. Wanneer je een laptop met je meeneemt naar school of werk, dan is zo’n rugtas met laptopvak natuurlijk helemaal handig! Naast alle praktische voordelen geldt voor vrijwel iedere rugzak ook dat ze enorm comfortabel te dragen zijn. Door de (vaak) verstelbare en gewatteerde schouderbanden draag je de tas fijn op je rug.

Van canvas, polyester of leer

Een populair materiaal voor dames en heren rugzakken is canvas of polyester. Rugtassen van dit materiaal zijn uitgevoerd in een enorm scala aan kleuren, wanneer je op zoek bent naar een vrolijke tas in een mooie kleur dan is het dus zeker aan te raden om te gaan voor een exemplaar van polyester of canvas. Herschel is bijvoorbeeld zo’n merk dat hele mooie canvas rugtassen in hun collectie heeft. Wanneer je op zoek bent naar een wat stijlvoller, chique, luxer of zakelijker exemplaar dan kun je uiteraard ook kiezen om een leren rugtas aan te schaffen. Leer is een mooi materiaal voor rugzakken, kies bijvoorbeeld voor een stoere rugzak van MicMacbags of Burkely!

De rugzakken voor dames bestaan vaak uit lichte en vrolijke kleuren, rugzakken voor heren bestaan vaker uit donkere kleuren.