De hitserie Peaky Blinders is een gigantisch succes. Het verhaal van de gebroeders Shelby slaat wereldwijd enorm aan en dat is natuurlijk te danken aan de geweldige setting en het spannende verhaal. Een ander deel van de serie dat een grote aantrekkingskracht heeft, is de kledingstijl. Deze jaren ‘20-stijl heeft een heel eigen voorkomen en spreekt daarom menigeen aan. Het is niet gek dat er een hele lijn Peaky Blinders kleding bestaat, die steeds populairder wordt. Maar waar bestaat die kleding allemaal uit?

Het pak

Een goed pak is de basis een Peaky Blinders outfit. Deze pakken worden door de hele serie gedragen door allerlei karakters. Natuurlijk is er het overbekende tweed van Thomas Shelby, maar ook de prachtige Italiaanse maatpakken van Luca Changretta spreken enorm tot de verbeelding. Een goed pak is precies wat je nodig hebt als de stijl van Peaky Blinders je aanspreekt. Het ziet er niet alleen buitengewoon net en verzorgd uit, het is vaak ook nog eens van hoge kwaliteit. En dat maakt het natuurlijk helemaal onweerstaanbaar. Wil je het pak helemaal op maat laten maken, dan kan dat natuurlijk. Het maakt het pak precies gesneden op jouw figuur en daarmee past het dus perfect.

De schoenen

Niemand hoort met gympen onder een strak en op maat gesneden pak rond te lopen. Het doet af aan de stijl van het pak en dat is natuurlijk zonde. In plaats daarvan is het mooi om een paar schoenen te kopen die exact bij het pak passen. Op die manier stem je je outfit mooi op elkaar af en loop je er buitengewoon verzorgd bij. Goede schoenen die gemaakt zijn in die iconische jaren ‘20-stijl zijn belangrijk en vaak ook van zeer goede kwaliteit. Echt leer en met de hand gemaakt, daar kan je niet tegenop.

De pet

Natuurlijk zal je ze niet krijgen met scheermesjes erin, maar een mooie pet is een uitstekende accessoire voor elke Peaky Blinders outfit. De Britten dragen vaak zo’n iconische flat cap, die niet zelden in dezelfde stijl is vormgegeven als het pak. Dit is een complimenteuze accessoire, die het pak alleen maar meer benadrukt en afmaakt. Door een goede pet te nemen, komt de totale Peaky Blinders look een stuk dichterbij.

Een overjas

Een pak is fraai, maar niet altijd even warm. En om er zeker van te zijn dat je het warm genoeg houdt, maar wel stijlvol in het rond blijft lopen, is er de overjas. Deze lange jassen zijn net zo bekend als de pakken die eronder schuil gaan en zorgen voor de warmte die je zo nodig hebt. Dankzij de stevige stof zijn het ook jassen die je niet al na een seizoen hoeft te vervangen. Integendeel; je kan er vele jaren mee vooruit, juist omdat ze van zo’n hoge kwaliteit zijn. 

Met je pak, je schoenen, je pet en je overjas heb je de complete Peaky Blinders look helemaal te pakken. Je zal zien dat die iconische jaren ‘20-stijl ook nu nog perfect opgaat in het huidige straatbeeld.